Photo of The Pearl Marriott project

The Pearl Marriott

The Pearl Marriott creates an urban oasis that provides a place for hotel guests to relax, social gatherings and public events. Visitors approach the space with views of the entry canopy in the distance with lush planting and seating in the foreground. People wind through the garden space passing water features, a fire pit, and large timber benches. Smaller steel seating stools are scattered throughout the space that glow during the evening hours. The planting design creates bold textures and color throughout the year and reinforces intimate gathering areas and screening for the ground-floor guest rooms. Large honey locust trees are planted on a grid and provide dappled shade throughout the summer months and frame views into the vibrant space.

Location

Portland, Oregon

Developer

Williams & Dame

Architect

SERA Architects

  • Photo of The Pearl Marriott project
  • Photo of The Pearl Marriott project
  • Photo of The Pearl Marriott project
  • Photo of The Pearl Marriott project
  • Photo of The Pearl Marriott project